Editar i crear imatges pot ser molt, molt fàcil

Edicio fotografia online report.cat
A la xarxa existèixen diferents recursos d'edició professional d'imatges | Foto: Pixabay

Alguna vegada us heu posat davant el Photoshop? Heu perdut els nervis per la complexitat de l’eina? No patiu, és un mal que ha patit gairebé tothom que no és dissenyador. Però respireu tranquils: a Internet trobem un munt d’eines que fan que editar i crear imatges sigui molt fàcil. El proper 16 de novembre a Girona i el proper 25 de novembre a Barcelona el Col·legi de Periodistes acull un curs d’edició d’imatges online imprescindible pels interessats.

Tot seguit, us presentem un conjunt d’eines relacionades amb el món de la imatge, totes elles gratuïtes i amb una usabilitat fantàstica.

Si el que voleu és una eina alternativa al Photoshop, senzilla i intuïtiva podeu fer servir Picmonkey. A més, no cal que la instal·leu al vostre ordinador ja que és online. La podeu fer servir on i quan vulgueu. Picmonkey ens permet editar fotografies, crear imatges, així com collages i editar-los, incloent text, el nostre logotip, etc.

Paral.lelament, us descobrim Canva, una eina també online i gratuïta, que ens ajuda a crear imatges amb text inclòs amb les mides exactes i optimitzades per a les diverses xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram, etc. Amb Canva podeu crear aquests bàners i també infografies, que quan les publiquem es viralitzen enormement a les xarxes.

Però no sempre necessitem crear i editar imatges, sinó fer captures de pantalla per treballar amb aquell material que veiem al nostre navegador. En aquest cas, Jing és l’eina ideal: ens permet fer captures de pantalla i editar-ne la imatge resultant, incloent text, requadres, fletxes, etc.

Per últim, és evident que per crear totes aquestes imatges, sovint ens caldrà fer servir recursos de la xarxa: fotografies, dibuixos, icones, etc. Cal tenir ben clar que tots aquests recursos tenen un creador/propietari i que no podem anar robant el que vulguem tranquil·lament. Aquí és on hem de tenir ben presents les llicències Creative Commons i tots els elements que les fan servir i que per tant poder utilitzar lliurement sempre que complim amb certs paràmetres, com per exemple, citar l’autor.

 

Edicio fotografia online report.catFoto: Pixabay

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.