Selecció de pòdcasts per l’estiu

podcast estiu
L’estiu és un moment ideal per escoltar pòdcast | Foto: Unsplash

La calor estival relaxa els bioritmes. Les notícies d’actualitat canvien el focus perquè disminueix, entre altres, l’activitat política o esportiva, que ocupen tantes hores de programació durant l’any, i les propostes dels mitjans de comunicació apunten cap a temàtiques més vinculades amb l’oci. I en conseqüència, els hàbits de la ciutadania per consumir informació també varien. Seguir un pòdcast és una bona manera d’emportar-se els interessos propis de vacances. Per tot això, oferim una selecció de deu pòdcasts gratuïts per a tots els gustos que es poden triar com si fullegéssim les diferents seccions d’un diari.

 

Actualitat

Avui a l’Ara  

La periodista Carla Turró presenta un pòdcast de dilluns a dijous al diari ARA, on cada dia aprofundeix sobre un tema d’actualitat o d’interès general, i el reforça mitjançant entrevistes a persones vinculades a l’aspecte tractat. La durada oscil·la entre els deu i els vint minuts.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/0TxR5hK3jTHd3LLoerMkNY

 

Economia

Economia

En aquest pòdcast de Catalunya Ràdio hi col·laboren economistes de renom com Xavier Sala i Martín o Santiago Niño Becerra, entre altres, els quals tracten i expliquen l’actualitat des d’un punt de vista econòmic. Té una periodicitat setmanal, i una durada d’entre quinze i trenta minuts.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/73IhUIJV3OV14ntJWLcOxR

 

Política

Simple Política

Presentat per Adrián Caballero, aquest pòdcast escull un tema de l’actualitat política i l’explica de manera pedagògica. S’emet en castellà, apareix de dilluns a divendres i dura quinze minuts. Els dissabtes, en canvi, emet capítols d’una hora. A partir del setembre, es convertirà en un pòdcast setmanal d’una hora que sortirà cada divendres.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/4LegGBQVQDsEvSxxLmxX08

 

Internacional

The Daily

El diari New York Times dona veu a reconeguts periodistes perquè expliquin alguna història relacionada amb l’actualitat. Conduït per Michael Barbaro i Sabrina Tavernise, aquest podcast s’emet –en anglès– cinc dies a la setmana, amb una durada aproximada de mitja hora.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/3IM0lmZxpFAY7CwMuv9H4g

 

Societat

TED Talks

Aquestes conferències on diferents ponents expliquen les seves idees i teories, sobre temes que interpel·len a la societat, s’han estès per tot el món, i se celebren en diferents llengües. Tot i que YouTube és la plataforma que en recull més, també se’n poden trobar en format àudio.

Escolteu-lo a:

https://open.spotify.com/show/1VXcH8QHkjRcTCEd88U3ti (anglès)

https://open.spotify.com/show/524qliZmwyXLOClyk8gV9T (castellà)

 

Cultura

Univers Enderrock

En l’època dels festivals per antonomàsia, recomanem un pòdcast de música, encapçalat pel setmanari Enderrock i presentat pels musicòlegs Èlia Gea, Sergi Núñez i Jordi Novell. Monogràfics setmanals de mitja hora on s’entrevisten artistes del panorama musical català.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/3salUwCW66OOmiVmKbIV3i

 

Esports

La Sotana

Pòdcast setmanal en català que parla de futbol i del Barça durant una hora, amb un to satíric i, a voltes, irreverent. Entrevisten a periodistes, esportistes i persones vinculades a l’entorn blaugrana. Presentat pels humoristes i guionistes Manel Vidal, Joel Díaz i Magí Garcia.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/5KsH5NAvVp3iUPtpLamkYw

 

Ciència i tècnica

La Tecnología de Hoy por hoy

El programa de la cadena SER, d’Àngels Barceló, alberga una secció quinzenal presentada per Jaime García Cantero, que pretén acostar els conceptes emergents relacionats amb la tecnologia. Els capítols tenen una durada aproximada de quinze minuts.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/1nFhURhlUjtSTopPmaITem

 

Oci

Els Viatgers de la Gran Anaconda

A l’estiu tenim més predisposició al lleure i als viatges. Hem triat aquest programa  longeu –fa més de vint-i-cinc anys que s’emet–, presentat per Toni Arbonès, el qual, en poc més de cinquanta minuts, ens acosta cada setmana a diferents parts del globus terraqüi.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/7cdBFopxhv98r7pFkugPYx

 

Públic infantil i juvenil

Van fer història

Malgrat que metafòricament estem fullejant la premsa diària, la qual no té una secció pels petits de casa, destaquem el guanyador de la categoria a millor pòdcast d’entreteniment, en l’edició 2022, dels Premis sonor, el certamen dels pòdcasts en català impulsat per La Mira. La revista Petit Sàpiens va fer una sèrie on acostava, de forma divertida, personatges històrics de tots els temps a la canalla. S’emetia setmanalment, amb una durada entre quinze i vint minuts.

Escolteu-lo a: https://open.spotify.com/show/4FFQNXElzwwZ2vkOXAJ2Ur

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.