Google llença un cercador de dades

Amb Dataset Search, investigadors i periodistes tenen més fàcil l'accés a dades | Google

El gegant tecnològic Google ha posat en marxa Dataset Search, un nou cercador, d’aparença molt semblant al que ha fet famosa a la companyia, però especialitzada en bases de dades. Presentada com una eina de servei per als periodistes especialitzats en dades, aquest cercador agafa les paraules introduïdes per l’usuari i, com a resultats, només ofereix bases de dades relacionades. Cada base de dades està classificada segons el format, la font i l’idioma.

Per ajudar a Dataset Search, les institucions que pengen a Internet les seves bases de dades hauran d’incloure metadades que ajudin al cercador a extreure informació com l’autor de la base de dades, la data de publicació, l’àmbit, etc. L’usuari pot descarregar-se la base de dades directament des de Dataset Search.

Natasha Noy, una de les treballadores de Google AI que ha treballat en la creació de Dataset Search, va declarar a The Verge que l’objectiu principal d’aquest nou cercador és unificar els milers de repositoris i bases de dades per facilitar la seva consulta. El principal repte, diu aquesta treballadora, és anar revertint la fragmentació que pateixen les dades a Internet. “Els científics diuen ‘sé on he d’anar per trobar les meves bases de dades, però no és el que vull’”, declarava Noy al mateix mitjà. Amb Dataset Search, Google facilitarà no només als investigadors, sinó també a milers de periodistes, la feina de trobar dades i fonts primàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.