Quines televisions oferiran futbol la temporada 2016/2017?

camera futbol estadi televisió
El futbol ha estat sempre un contingut rendible per les cadenes de televisió | Foto: Pixabay

El futbol és garantia d’èxit a la televisió. Segons dades oficials, els cinc programes més vistos del que portem del 2016 són partits de futbol. I dels deu programes més vistos durant tot el 2015, set eren partits de futbol, dos eren partits de bàsquet i l’altre contingut amb més audiència va ser la final d’Eurovisió.

La rendibilitat que qualsevol cadena de televisió pot extreure del futbol provoca que cada any sigui notícia una pugna entre els grans del sector, tant de la televisió en obert com de pagament, per fer-se amb els drets d’explotació de les diferents competicions futbolístiques. Si fins a l’any 2008 la lluita la protagonitzaven les cadenes que emetien en obert –especialment La Sexta i Telecinco–, ara bona part dels partits de les competicions futbolístiques més seguides són emeses a l’Estat espanyol des de cadenes de pagament.

Per a la temporada 2016/2017, que comença a mitjans d’agost, la principal novetat és el ressorgiment del canal GOL, propietat de Mediapro i que fins fa un any emetia com a canal de pagament –va ser el canal pel qual es va introduir a Espanya el concepte de TDT codificat–. Actualment, és un canal gratuït i emetrà cada jornada un partit de Primera Divisió –coneguda oficialment des de fa anys com Liga BBVA– i dos de la Segona Divisió –que fins ara s’anomenava Liga Adelante i a partir d’aquesta temporada serà Liga2–. Aquesta novetat ve acompanyada pel fet que el canal esportiu de pagament de Mediapro, Bein Sport, ha adquirit els drets televisius de la lliga espanyola.

Així, Bein Sport es converteix en la referència del futbol a la televisió espanyola. Als drets del futbol nacional cal afegir els de la Lliga de Campions i la Lliga Europa, adquirits l’any anterior. La seva competència, Movistar TV, disposa dels drets d’un partit de lliga espanyola cada jornada i de la Premier League, la competició estrangera més seguida a Espanya.

En la següent infografia es pot consultar quines televisions –en obert i de pagament– emetran partits de les principals competicions de futbol espanyol i europeu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.