Curs gratuït d’Introducció a R per periodistes

Els cursos oberts en línia (MOOCs, en les seves sigles en anglès) són un recurs cada cop més emprat per joves periodistes que cerquen la seva especialització i aquells veterans que miren d’actualitzar-se constantment. El respectat Knight Center for Jornalism in the Americas promou per aquest estiu un curs gratuït en línia d’Introducció a R per periodistes. Aquest curs es durà a terme entre el 23 de juliol i el 26 d’agost, una oportunitat a l’estiu per ampliar coneixements.

R, el codi dels periodistes de dades

R és un tipus de codi informàtic que s’empra especialment per treballar amb dades. Amb aquest codi, els científics i periodistes especialitzats en Big Data poden treballar grans quantitats de dades i fins i tot crear algoritmes que els permeten trobar històries darrere de les xifres. Aquest curs ajuda als periodistes de dades novells a endinsar-se en el món R sense necessitat de ser un expert en codi. Al final del curs, explica la seva web oficial, l’alumne sabrà importar tot tipus de dades, netejar-les i analitzar-les, així com realitzar visualitzacions amb els resultats.

El Kinght Center ofereix aquest curs gratuït a qualsevol periodista, inclosos aquells que encara estan estudiant però que tenen molt d’interès en el periodisme de dades i en ser “part de la comunitat R”, formada per aquells professionals que, tinguin un perfil professional o un altre, utilitzen aquest tipus de codi en el seu dia a dia.

A l’hora que un desitgi i des d’on es vulgui

El curs no té cap classe en directe ni res que demani una dedicació en horari concret. Des de l’organització defineixen el curs com “asíncron’, com bona part dels MOOCS. El curs, dirigit pel periodista de dades del Washington Post Andrew Tran, ofereix les lliçons en vídeo i dividides segons els temes (importació de dades, neteja, visualització…). Per mitjà dels fòrums de discussió i de petits exercicis, l’alumne podrà mesurar el seu grau d’aprenentatge.

Aquest és només un dels cursos gratuïts que els periodistes poden trobar a Internet. Els MOOCs de Coursera o Tutellus, entre d’altres webs i la pròpia del Knight Center, poden ser molt útils per periodistes que volen ampliar coneixements tècnics o donar un gir a la seva carrera professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.