El Objetivo, premi a la verificació

Ana Pastor, creadora de NEWTRAL, start-up que produeix 'El Objetivo' | Foto: La Sexta

El periodisme de verificació, més conegut com de ‘fact-checking’, està d’enhorabona a Espanya. ‘El Objetivo’, el programa presentat per Ana Pastor els diumenges a la nit a La Sexta, ha guanyat el Premi al Millor Projecte Audiovisual en Periodisme Factcheking. Aquest és un dels premis que va atorgar el 22 de juny la International Factchecking Network (IFCN), la xarxa internacional de periodisme de verificació, reunida en el seu congrés anual a Roma.

En concret, el premi és per NEWTRAL, la startup creada per la pròpia Ana Pastor, i que s’encarrega de portar el periodisme de verificació fins els més joves gràcies a Instagram. En el congrés han estat presents periodistes de mitjans catalans i espanyols, així com freelance. Aquesta ha estat la cinquena edició del congrés de l’IFCN i hi ha participat més de 200 periodistes de 32 països, segons dades de l’organització.

El Objetivo és l’únic membre espanyol dels 48 que conformen l’IFNC. L’estiu de 2017 va coorganitzar a Madrid la quarta trobada d’aquesta entitat, la que enguany s’ha celebrat a Roma. L’IFCN és una iniciativa de l’Institut Poynter, centrat en l’estudi del periodisme. Per formar part d’aquesta branca de l’institut, entre d’altres requisits, cal signar el compromís amb cinc principis, tots ells relacionats amb la neutralitat i la transparència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.