Els recursos més curiosos per a periodistes

Els periodistes, especialment els freelance, necessiten tot tipus d'apps i eines pel seu dia a dia | Foto: Johanna Huber (Unsplash)

El dia a dia d’un periodista està ple, cada cop més, de l’ús d’aplicacions i eines webs que ajuden, d’una manera o altra, a fer més fàcil el treball de cerca d’informació, verificació, maquetació, publicació o difusió. Ismael Nafría, expert en periodisme digital i autor del newsletter setmanal Tendenci@s, es fa ressò de la recopilació que el Poynter Institute ha publicat tot just finalitzant 2018. Però en aquest llistat d’imprescindibles, l’expert en eines digitals, Ren LaForme, també ha volgut recomanar certes aplicacions i webs que, malgrat que a primera vista no semblin de gaire utilitat, podrien ajudar-nos en segons quina situació. Al Report.cat recollim les cinc més destacades.

 

  1. Should I Do this project?

Si t’han proposat un nou projecte i tens dubtes sobre si acceptar-ho o no, aquesta web t’ajudarà. En menys d’un minut responent un parell o tres de preguntes estalviaràs moltes cavil·lacions, ja que aquest qüestionari acabarà recomanant si has d’assumir la responsabilitat o no i donant sempre un perquè.

  1. Hunter

Quantes vegades has buscat el contacte d’algú i ha estat quasi impossible? Amb Hunter.io tot és més fàcil: posa el nom de l’empresa (o mitjà) on treballi la persona i, o bé et donarà el seu correu, o bé et dirà la forma més comuna pels correus de l’empresa (és a dir: Hunter et dirà si en aquella empresa els correus són, per exemple, nom.cognom@companyia.com).

  1. Conscious Style Guide

Malgrat només està disponible en anglès, aquesta web vol ajudar als periodistes a fer una redacció acurada, respectuosa i inclusiva. Com els propis creadors asseguren, aquesta web és per periodistes i els vol donar un cop de mà per saber “quins conceptes evitar” a l’hora de redactar. Una bona alternativa en castellà és la Fundeu BBVA.

  1. Citymapper

Si et mous sovint per la ciutat, t’interessa la que ha estat aplicació de l’any durant cinc anys consecutius pels usuaris d’Apple. Malgrat al principi pot semblar igual que tenir Google Maps, Ren LaForme destaca que és “l’únic que necessites per moure’t per la ciutat”, amb tots els transports integrats i alternatives més eficients que el que ofereix la pròpia aplicació de Google.

  1. Coffitivity

Ets un d’aquests freelance que pensen que treballen millor a una cafeteria que a casa? Doncs has de visitar Coffitivity, una web que t’ofereix l’ambient d’un coffee shop siguis on siguis. Pots escollir entre el bullici del matí, les converses de l’hora de dinar, l’ambient d’una cafeteria universitària… tot per a que el teu cervell s’activi com si estiguessis allà mateix.

Escriure a Report.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.